Abonneren  Inloggen

Wereldwijd debuut drie nieuwe Agfa inkjetprinters op FESPA Global Print Expo

22 maart 2024

Drie nieuwe inkjetprinters van Agfa maken deze week (19-22 maart) hun wereldwijde debuut op FESPA Global Print Expo in Amsterdam. Onder het motto Powerful by Nature hebben de printers een volgens Agfa nieuwe identiteit gekregen, met symbolische namen van indrukwekkende dieren.

‘We zijn blij ons getransformeerde en verbeterde inkjetprinterportfolio te onthullen’, zegt Arnaud Calleja, Vice-President Digital Printing Solutions bij Agfa. ‘Ons portfoliothema “Powerful by Nature” benadrukt dat de prestaties van onze printers voortkomen uit hun ontwerp. In welke segment drukkerijen ook actief zijn en of ze nu focussen op productiviteit, kwaliteit of veelzijdigheid, er is altijd een passende Agfa-printer beschikbaar.’

Deze nieuwe inkjetprinters zijn te zien op de FESPA Global Print Expo

In een persbericht meldt Agfa over deze machines het volgende:

  • Jeti Condor RTR5200 HS: De nieuwste toevoeging aan Agfa’s assortiment inkjetprinters. Deze roll-to-roll inkjetprinter met een spanwijdte van 5,2 meter zet de norm voor zowel snelheid (tot 672 m²/u) als beeldkwaliteit in de roll-to-roll-markt.
  • Jeti Bronco H3300 S: Met deze hybride printer voegt Agfa een krachtpaard toe aan zijn assortiment. Voortbouwend op de Tauro hard- en software, drukt deze snelle high-end UV LED-inkjetprinter met een afdrukbreedte van 3,3 meter een verscheidenheid aan sign- en display-opdrachten in zes kleuren plus wit, met optionele primer.
  • Anapurna Ciervo H3200: De eerste Anapurna werd ruim twintig jaar geleden geïntroduceerd. De nieuwe hybride Ciervo biedt verbeterde printkwaliteit en een veel hogere productiviteit dan zijn voorganger, met een bijna 70% hogere printsnelheid in de productiemodus. De continue kartoninvoercapaciteit maakt efficiënt printen op stijve materialen mogelijk, met maximaal vier substraten tegelijk.

Naast deze nieuwe printers zal Agfa op FESPA ook twee van zijn andere “beesten” presenteren, hierover meldt het bedrijf:

  • Onset Grizzly X3 HS: De Onset Grizzly X3 HS is een zeer snelle vlakbed-inkjetpers die zware werkzaamheden combineert met een uitstekende printkwaliteit.
  • Jeti Tauro H3300 UHS: Agfa brengt zijn snelste hybride grootformaat inkjetprinter naar FESPA. De TauroH3300 kan zowel golfkarton bedrukken als vernis aanbrengen in één doorgang en is ideaal voor zowel verpakkings- als displaybehoeften.

Agfa is vandaag nog te bezoeken tijdens de slotdag van FESPA Global Print Expo in Amsterdam (hal 1, stand A20).

Bron en afbeelding: Agfa


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief