Abonneren  Inloggen

Groene kracht

6 december 2023

De PRINTmatters-editie die volgende week op de mat valt, staat bol van de groene verhalen. Duurzaamheid als kracht. Daar gaat het over. De Nederlandse grafimedia-industrie is qua duurzaamheid een voorloper. Daar mogen we trots op zijn, maar …

Belangrijk in dit geheel is wat adviseur Gijs Vermeulen opmerkt in zijn artikel. Zelf maatregelen nemen voor duurzaamheid is een must. En niet alleen, omdat je intrinsiek impact wil maken. Vanaf 2024 moeten de eerste bedrijven in de EU verplicht gaan rapporteren over hun duurzaamheidsprestatie. Dat begint met de grote ondernemingen volgens de “Green Deal”. De Europese Unie eist die prestaties van bedrijven, zodat de groene transitie er voor zorgt dat we in 2050 klimaatneutraal zijn.

Grote bedrijven vragen om jouw duurzaamheidsprestaties

De grootste ondernemingen moeten in 2024 al officieel gaan rapporteren. Voor het grote MKB geldt 2026 als startdatum. Het is strategie om er nu al mee te beginnen, want de grotere bedrijven die al moeten rapporteren, en vaak opdrachtgever zijn van ook grafische producten, vragen straks om jouw duurzaamheidsprestaties. Wees voorbereid.

Van Coca-Cola tot Van de Velde Packaging

In deze editie vertellen ook bedrijven als Coca-Cola, GOC, IG Design Group, Komori, Printvisie en Van de Velde Packaging over hun inzet op het gebied van verduurzaming. Best een breed begrip; duurzaam. Waar dat voor de één betekent dat er minder plastic in de verpakking zit, is het voor de ander juist het belangrijkst om bezig te zijn met duurzame inzetbaarheid van personeel.

Artificial Intelligence in Adobe

Artificial Intelligence speelt ook in de grafische industrie een rol. Al zit het meest aansprekende nu vooral nog in de direct zichtbare effecten in design. Herman Hartman schreef hierover een mooi artikel met voorbeelden van toepassingen van AI in Adobe creative suite 2024.

Er staat nog veel meer nuttigs in deze duurzaamheids-editie met mooie praktijkcases en informatieve technische artikelen. Geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement en mis niets!