Abonneren  Inloggen

Artisan Printing Service: ‘Bedrukken is voor ons een sport’

18 februari 2020
Premium

De zwarte rand rondom je autoruit? Print! Het logootje op je koffiezetapparaat? Opdruk! De letters op het toetsenbord. Bedrukking! Print is letterlijk geïntegreerd in ons dagelijks leven. Je bent je er vaak niet eens van bewust. Artisan Printing Service uit het Noord-Brabantse Valkenswaard heeft zich helemaal toegelegd op dit type bedrukking. Barbera Elgersma ging namens PRINTmatters langs voor een interview.

 

Dit artikel was ook te lezen in de januari-editie van het papieren magazine PRINTmatters.‘Artisan Printing Service is meer dan dertig jaar geleden gestart met machinebouw en het leveren van tampondrukmachines’, vertelt Sander Peters, salesmanager. ‘Naarmate het bedrijf groeide, kregen wij geregeld de vraag of we ook konden bedrukken. Langzaam maar zeker zijn we toen drukker geworden en gestopt met de verkoop van machines. We zijn nu specialist in het bedrukken van metalen of kunststof producten met een lastige vormgeving. De klant brengt zijn producten bij ons en wij zorgen ervoor dat de opdruk er netjes op komt.’Jeroen Peters, productiemanager, vervolgt: ‘Het product is vaak een halffabricaat, bijvoorbeeld een cover, een paneel of behuizing van een machine of apparaat. Deze onderdelen worden als zichtzijde gebruikt en de fabrikant van het eindproduct, zoals een Philips, wil er graag een mooi logo op. Daar ligt bij ons de focus op. Daarnaast drukken we informatie op halffabricaten, zoals symbolen, iconen, tekstjes, letters en cijfers, maatstreepjes en/of barcodes. Vervolgens gaat het bedrukte halffabricaat terug naar onze klant of naar een sociale werkplaats waar het eindproduct wordt gemonteerd. Het zijn allemaal producten die je in het dagelijks leven voorbij ziet komen. We ontzorgen bedrijven uit de spuitgiet- en metaalwereld door ervoor te zorgen dat aan de printwensen van hun klanten wordt voldaan.’ Medewerker met een grootformaat zeefdrukraam Testen met inkt-hechting Artisan Printing Service bedrukt dus allerlei soorten metaal en kunststof. Bij metaal gaat het meestal om RVS of aluminium. De meest voorkomende kunststoffen zijn ABS - vaak gebruikt voor een behuizing -, polystyreen en - als er een wat hardere kunststof nodig is - polypropyleen (PP). ‘Wij zorgen ervoor dat we overal hechting op kunnen krijgen’, zegt Jeroen. ‘Als wij vooraf bijvoorbeeld nog niet genoeg inzicht hebben in het soort kunststof, dan laten we het product eerst bij ons bedrijf komen en gaan we testen. We hebben een eigen laboratorium waar we verschillende inkttesten doen.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren