Abonneren  Inloggen

‘Dit is verkoopbare kwaliteit’

1 maart 2019

Deze week zijn de Hunkeler Innovation Days in het Zwitserse Luzern. Eigenlijk bijna aan must voor wie op de hoogte wil blijven van de echte innovaties in grafische productietechnieken. En die waren er zeker, zowel op print- als op afwerkgebied.

PRINTmatters mocht de afgelopen dagen mee met de klantenreis van Amstel Graphics (de Nederlandse vertegenwoordiger van onder andere Hunkeler en Horizon) naar Luzern. En daar zagen we onder andere een kwaliteitssprong in (rotatie-)inkjet. En we waren niet de enige, want navraag bij diverse reisgenoten uit verschillende toepassingsgebieden bevestigde eigenlijk dat beeld. In de woorden van een van de (momenteel alleen nog in offset actieve) bezoekers: ‘Dit is verkoopbare kwaliteit.’ En zelfs de mensen van een fotoboekendrukker waren die mening toegedaan.

Ontwikkelingen op het gebied van met name inkten en drogers zijn de belangrijkste redenen voor deze kwaliteitsverbetering, viel te beluisteren bij de diverse fabrikanten die we hiernaar vroegen. Binnenkort meer over de Hunkeler Innovation Days, de trends in inkjetprinten en uiteraard die op afwerkgebied op printmatters.nl en in de gedrukte PRINTmatters.